Întruniri administrative în trei protopopiate din MMB

Viața parohiei Decembrie 12, 2014
Marţi, 18 ianuarie, s-au desfăşurat şedinţe lunare cu preoţii în trei protopopiate din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB). În cadrul şedinţei Protopopiatului Roznov, părintele Radu Andone de la parohia Frunzei a susţinut referatul "Pregătirea părinţilor după trup şi a părinţilor duhovniceşti, naşii, pentru botezul copiilor". "Am abordat, de asemenea, probleme de interes general referitoare la activitatea filantropică a parohiilor şi a protopopiatului", a spus Vasile Ţoc, protopop al Protopopiatului Roznov.
Tema cu titlul "Participarea tinerilor la activităţile Bisericii" a fost susţinută de către pr. Ionuţ Alungulesei de la parohia Războieni, în cadrul şedinţei Protopopiatului Târgu Neamţ. În continuarea întrunirii, părintele Ioan Dogariu, protopop al Protoieriei Târgu Neamţ, a prezentat ordinea de zi cu probleme administrative şi adresele primite de la Centrul eparhial Iaşi.
În sala de şedinţe a Protopopiatului Bârlad a avut loc întâlnirea preoţilor din această protoierie. Părintele Ovidiu Ionaşcu de la parohia Perieni 1 a susţinut referatul "Formularea şi însuşirea limbajului administrativ-eclesial în ceea ce priveşte corespondenţa parohiei adresate instituţiilor bisericeşti şi celor laice". "S-a scos în evidenţă importanţa documentelor emise de oficiul parohial, faţă de care preotul paroh are responsabilitate. Aceste înscrisuri sunt oglinda unei parohii în trecut, prezent şi stau mărturie pentru viitorul parohiilor", a declarat pr. Vasile Lăiu, protoiereul Protopopiatului Bârlad.